Neterselsedijk 24
5094 BD Lage mierde
Tel. 013-5091895
k.v.k. 18034524

 

Ligboxenstal te Melissant

In augustus 2015 hebben we bij kaasboerderij Mulder in Melissant een melkveestal opgeleverd.

Deze stal beschikt over 430 prefab diepstrooiselboxen, de vloer is uitgevoerd met een G6 roosters van Swaans beton uit Heeze met sparingen voor ketting en hoekwielen. Over de roostervloer loopt een vast mestschuif welke de dikke fractie van de mest naar de achterkant van de stal schuift, waar dan ook een aparte put zit dwars op stal waarin de dikke fractie wordt afgestort. Ook de prefab boxen, de aardappelventilatieroosters welke worden gebruikt als strorooster en de opstortplaten voor de voergang en onder de melkstal zijn door Swaans geleverd.

De ruim opgezette oplopende wachtruimte is dicht gelegd met een Ecorooster met rubber.

De stal is voorzien van een 64-stands buitenmelker carrousel melkstal van Dairymaster. waarin wij enkele trappen en een loopbrug hebben gemonteerd. De gehele melkstal, tanklokaal, en technische ruimtes zijn voorzien van een hoogwardige troffelvloer welke is geleverd en aangebracht door Mesa Coatings.

De gehele stal is onderkelderd dus ook onderde melkstal, verder staat de hele stal op heipalen om de draagkracht te kunnen garanderen. Deze palen hebben we verdiept wegslaan omdat onder in de put de draagkracht niet optimaal was.

De firma Reyrink uit Diessen heeft voor ons het grondwerk verzorgt als ook mede 120m1 van een grote doorvoer sloot tijdelijk voorzien van PVC buizen van 600mm en dit geheel aangevuld tot een goed berijdbaar pad zodat wij hier tijdens de bouw makkelijk gebruik van konden maken met ons materieel.

Ook hebben we voor de familie Mulder ruim 1600m2 betonvloer geleverd, gestort en monlitisch afgewerkt t.b.v. 2 sleufsilo's welke zijn vervaardigd met prefab silowanden. 

 

 

 

Terug naar overzicht