Neterselsedijk 24
5094 BD Lage mierde
Tel. 013-5091895
k.v.k. 18034524

 

Pluimveestallen te Reusel

Aan de Schepersweijer in Reusel hebben we voor de familie Janssen-Coolen begin 2016 vier stuks nieuwe pluimstallen van 75 x 25 mtr. gerealiseerd.

De stallen zijn opgebouwd uit prefab betonpanelen met daarin de nodig sparing t.b.v. de luchtinlaat.
De luchtinlaat is aan de buitenzijde dicht gezet met damwand en zetwerk om de lichtinval in de stal zo veel mogelijk tegen te gaan.

Alle stallen zijn aaneen geschakeld d.m.v. een technische ruimte met plat dak waarin plaats is gemaakt voor de nodige besturing.
Vooraan bij de eerste stal is een loods gemaakt waarin ook de hygienesluis met douche's, wc's en ruime kantine is voorzien.

De hygienesluis is opgebouwd uit prefab betonwanden aan de buitenzijde met daarin een 3 cabine's van trespa platen. iedere cabine bestaat uit 2 ruime omkleedruimtes waar de nodig schappen in zijn voorzien met ieder een douch.
Omdat hygiene hoog in het vaandel staat bij de familie Janssen-Coolen is er ook gekozen voor een UV-ontsmetingskast. Hier gaat alles doorheen wat er van buiten in de stal komt.

Iedere stal is voorzien van een eigen luchtwasser welke is opgebouwd uit een betonnen onderbak met daarboven de wanden van kunstaf planken bevestigd met RVS.
De betonnen onderbak is aan de binnen zijde bekleed met PE-platen, dit is een losse doosconstructie die helemaal dicht zit gelast. De bak van PE-platen kan daarom apart werken van de beton zodat deze niet gaat scheuren en daarom dus geen kans op lekkage.

Alle stallen zijn goed geisoleerd om de gewenste hoge Rc-waarde te halen. Dt wil zeggen dat het plafond is opgebouwd uit isolatie die bevestigd is tegen volledig regelwerk bij de naden, die naden zijn afgesloten met een kunstof knelprofiel welke helemaal is afgeschroefd.

Alle voer- en waterlijnen zijn op te lieren om het uitmesten te vergemakkelijken.

Terug naar overzicht